Buy website traffic cheap

Performers gezocht voor monumentaal en theatraal project Spoffin LAB

Artistiek duo Tal Alperstein (Tel Aviv) en Julia Turbahn (Berlijn) komt als onderdeel van Spoffin LAB twee weken in Nederland werken aan een theatrale rondleiding door de monumentale binnenstad van Amersfoort. De twee laten je het historische centrum vanuit een geheel ander perspectief ontdekken en ervaren. Basis voor de rondleiding is hun project monumentalise, een choreografische partituur waarbij zij monumenten herbouwen met menselijke lichamen. De middeleeuwse kern van Amersfoort is daarvoor uitermate geschikt. Het duo zoekt performers die willen meewerken en meespelen tijdens Spoffin, het internationale festival voor professioneel buiten- en locatietheater.

Cie Vendaval (FR) komt tijdens Spoffin LAB een Engelstalige versie maken van de aangrijpende voorstelling Soif. Foto: CdlR
Elk monumentalise-project van Turbahn en Alperstein is uniek en maken zij ter plaatse, in samenwerking met lokale vrijwilligers. “Mensen die aan ons project willen meedoen hoeven geen professionele achtergrond te hebben,” zeggen Alperstein en Turbahn. “We staan open voor iedereen met belangstelling voor artistieke processen en werken in de openbare ruimte. Deelnemers moeten wel in staat zijn langere tijd in een bepaalde positie te blijven staan.” Het duo is vanaf 15 augustus in Amersfoort. Wil je meedoen? Je dient dan in elk geval beschikbaar te zijn op 19, 20, 22 en 23 augustus en tijdens Spoffin, dit jaar van 24 tot en met 27 augustus.

Meedoen of meer weten?
Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Informatie over het duo en hun werk vind je op: www.monumentalise.de

Soif: getuigenissen van overlevenden
Ook het Franse Cie Vendaval komt in augustus voor Spoffin LAB naar Amersfoort, met Carmela Acuyo, een hooggewaardeerde danseres en actrice in eigen land. Hun zeer persoonlijke, aangrijpende voorstelling Soif is er buitengewoon goed ontvangen. De teksten zijn geïnspireerd op getuigenissen van overlevenden van concentratiekampen. Op uitnodiging van Spoffin komt Carmela met haar team een week lang in Amersfoort werken aan de internationale, Engelstalige versie die vervolgens tijdens Spoffin in première gaat. Omdat Spoffin veel internationale programmeurs trekt, is het voor Cie Vendaval interessant om juist hier de productie te tonen.

Residenties
Spoffin biedt deze residenties als een van de weinige buitentheaterfestivals in Nederland. De geselecteerde artiesten kunnen gedurende een of twee weken gebruik maken van lokalen van Scholen in de Kunst in het Eemhuis. Voor theatermakers is zo’n residentie een unieke gelegenheid om in opperste concentratie te werken aan de vervolmaking van een nieuwe productie, met de locaties onder handbereik. Spoffin is van plan om deze residenties de komende jaren uit te breiden in samenwerking met Europese partners.
KNIP & PLAK
Performers gezocht voor monumentaal en theatraal project Spoffin LAB Artistiek duo Tal Alperstein (Tel Aviv) en Julia Turbahn (Berlijn) komt als onderdeel van Spoffin LAB twee weken in Nederland werken aan een theatrale rondleiding door de monumentale binnenstad van Amersfoort. De twee laten je het historische centrum vanuit een geheel ander perspectief ontdekken en ervaren. Basis voor de rondleiding is hun project monumentalise, een choreografische partituur waarbij zij monumenten herbouwen met menselijke lichamen. De middeleeuwse kern van Amersfoort is daarvoor uitermate geschikt. Het duo zoekt performers die willen meewerken en meespelen tijdens Spoffin, het internationale festival voor professioneel buiten- en locatietheater. Elk monumentalise-project van Turbahn en Alperstein is uniek en maken zij ter plaatse, in samenwerking met lokale vrijwilligers. “Mensen die aan ons project willen meedoen hoeven geen professionele achtergrond te hebben,” zeggen Alperstein en Turbahn. “We staan open voor iedereen met belangstelling voor artistieke processen en werken in de openbare ruimte. Deelnemers moeten wel in staat zijn langere tijd in een bepaalde positie te blijven staan.” Het duo is vanaf 15 augustus in Amersfoort. Wil je meedoen? Je dient dan in elk geval beschikbaar te zijn op 19, 20, 22 en 23 augustus en tijdens Spoffin, dit jaar van 24 tot en met 27 augustus. Meedoen of meer weten? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Informatie over het duo en hun werk vind je op: www.monumentalise.de Soif: getuigenissen van overlevenden Ook het Franse Cie Vendaval komt in augustus voor Spoffin LAB naar Amersfoort, met Carmela Acuyo, een hooggewaardeerde danseres en actrice in eigen land. Hun zeer persoonlijke, aangrijpende voorstelling Soif is er buitengewoon goed ontvangen. De teksten zijn geïnspireerd op getuigenissen van overlevenden van concentratiekampen. Op uitnodiging van Spoffin komt Carmela met haar team een week lang in Amersfoort werken aan de internationale, Engelstalige versie die vervolgens tijdens Spoffin in première gaat. Omdat Spoffin veel internationale programmeurs trekt, is het voor Cie Vendaval interessant om juist hier de productie te tonen. Residenties Spoffin biedt deze residenties als een van de weinige buitentheaterfestivals in Nederland. De geselecteerde artiesten kunnen gedurende een of twee weken gebruik maken van lokalen van Scholen in de Kunst in het Eemhuis. Voor theatermakers is zo’n residentie een unieke gelegenheid om in opperste concentratie te werken aan de vervolmaking van een nieuwe productie, met de locaties onder handbereik. Spoffin is van plan om deze residenties de komende jaren uit te breiden in samenwerking met Europese partners.