Google Analytics Alternative BILLIE! Lady sings the blues

BILLIE! Lady sings the blues

Vanaf eind januari 2018 is ‘BILLIE! Lady sings the blues’, een nieuwe voorstelling over Billie Holiday en andere diva’s in de glorietijd van de jazz en soul, in de theaters te zien. Joy Wielkens, bekend van verschillende theaterproducties (o.m. A Raisin in the Sun), het Bevrijdingsdag Concert op de Amstel 2017 en televisieseries als Centraal Medisch Centrum (RTL4), speelt de hoofdrol in deze nieuwe multimediale muziektheatervoorstelling van producent The Legends. Ze kruipt in de huid van de legendarische zangeres Billie Holiday en schetst, met Michael Varekamp als mannelijke tegenhanger, een intiem portret van bewogen levens waarin euforische successen, gebroken harten en geniale muzikale vertolkingen elkaar in rap tempo afwisselen.

Tijdens het interbellum staat er een nieuw type vrouw op in de showbusiness. Deze vrouwen zijn buitengewoon getalenteerd, runnen nachtclubs, reizen in eigen treinen en leiden Big Bands met ferme hand. Sterk en stralend, maar vaak met een tragisch of soms een destructief randje. De kracht die deze generatie toont is een voorbeeld voor veel andere vrouwen in de Verenigde Staten en staat aan de wortel van latere emancipatiebewegingen over de hele wereld.

‘BILLIE! Lady sings the blues’ is een voorstelling waarmee producent The Legends (de makers van MILES!, LOUIS! en I’m a Soulman) door middel van film, spoken word en veel muziek wil ontroeren en inspireren.

Cast
Joy Wielkens - zang & spel
Michael Varekamp – zang, trompet & spel
Wiboud Burkens - Hammond & piano
Erik Kooger - drums
Harry Emmery - contrabas

Regie
Monique van Hinte
Producent
The Legends

www.thelegends.biz/billie