Jeugdtheatervoorstelling Perenbomen bloeien wit komt terug

Theatergroep Kwatta herneemt haar succesvolle jeugdvoorstelling Perenbomen bloeien wit, naar het gelijknamige boek van Gerbrand Bakker. De voorstelling werd bekroond met vele sterren en vol lof ontvangen door de schrijver van het boek zelf, “Zelden zag ik een toneelstuk waarin alles zo precies op zijn plek viel”. Perenbomen bloeien wit, in samenwerking met Theatergroep Gnaffel, is vanaf 2 maart t/m 14 april te zien in de theaters.

De tweeling Klaas en Kees en hun jongere broer Gerson spelen al heel lang ´zwart´: een spel waarbij de belangrijkste regel is dat ze hun ogen niet mogen opendoen. Maar als op een zondagochtend de broers en de hond Daan in het autootje van hun vader stappen, verandert alles in één klap.
Perenbomen bloeien wit is een aangrijpend verhaal, dat door de lichtheid van de taal, naast tragiek, ook humor in zich draagt. Het is de West-Friese nuchterheid van Klaas en Kees, de onhandigheid van vader Gerard, en de aandoenlijkheid van de hond Daan, waardoor deze geschiedenis levensecht, kwetsbaar en onontkoombaar wordt.