Door Eveline Di Scala / Foto's Mischa Muijlaert

In een prachtige setting op het Landgoed Amerongen vindt de castpresentatie plaats van The Sound of Music. In een bijna Oostenrijks aandoend park met een heuse klokkentoren geniet de massaal toegestroomde pers van koffie met “Apfelstrudel”.

Producent Albert Verlinde onthult vanmiddag wie de hoofdrollen krijgen in de klassieker “The Sound of Music”, de musical waarvan velen het verhaal en de muziek al kennen. Ondanks dat deze musical al in vier verschillende versies op de planken gekomen is, waarvan de eerste in de jaren zestig, was er toch weer veel vraag naar deze productie vanuit de verschillende theaters. Zes jaar geleden werd de laatste Sound of Music gespeeld in het Efteling Theater, Vlaanderen en in vijf grote theaters in Nederland. 

Nu is het tijd voor een geheel nieuwe versie van Albert Verlinde Entertainment. Het belooft een frisse en eigentijdse musical te worden, met nieuwe kostuums en andere muziekbewerkingen. De regie is in handen van John Yost, die onder andere ook de musical Annie regisseerde. Yost werkt eveneens al jaren als choreograaf bij vele grote pruducties. De film beleeft volgend jaar alweer het vijftig jarig jubileum maar het verhaal is nog steeds geliefd bij jong en oud. Zeker drie generaties kunnen gaan genieten van deze tijdloze musical. 

 De kinderrollen worden nog ingevuld, hiervoor worden op het moment audities gehouden maar de hoofdrolspelers zijn vanmiddag allemaal aanwezig. Alleen de rol van Maria, die gespeeld zal worden door Anouk Maas, was al eerder bekend. Ad Knippels, Tony Neef, Maaike Widdershoven en Vajèn van den Bosch zijn nu ook toegevoegd aan de cast van The Sound Of Music. 

Ad Knippels speelt de rol van Kapitein Von Trapp en wordt de tegenspeler van Anouk Maas. Maaike Widdershoven speelt de rol van Moeder Overste, Vajèn van den Bosch vertolkt de rol van Liesl von Trapp en Martijn Vogel (nu nog te zien in Jersey Boys) zien we in de rol als haar vriend Rolf. Tony Neef,  die momenteel de laatste voorstellingen van Sonneveld speelt, tekent voor de rol van Oom Max waarin hij samen met Cindy Bell, in haar rol de rol  als barones, een komische noot aan het geheel gaat geven. Maaike Widdershoven speelde eerder in de Joop van den Ende productie van The Sound of Music de rol van Maria. Vogel, Maas en van de Bosch hebben ook al eerder in The Sound of Music gespeeld. Nu mogen ze zich op nieuwe, andere rollen verheugen. Het zal een feest van herkenning worden, ook voor het publiek.

The Sound of Music, te zien vanaf begin november in de Nederlandse theaters.
Bekijk hier onze reportage