Harrie en Eva – Genieten in paradijselijke sferen


Jon van Eerd laat zijn alter ego Harrie Vermeulen al jaren in vreemde situaties terechtkomen. Situaties die niet gekker lijken te kunnen worden, maar waar dan altijd nog een schepje bovenop gedaan wordt. Zo ook in de nieuwste komedie ‘Harrie en Eva’ die op maandag 30 oktober in première gaat in Gouda. ‘Harrie en Eva’ is alweer het tiende stuk uit de Harrie Vermeulen reeks.

In het paradijs is alles rust en vree. Maar schijn bedriegt. Er moet een nieuwe productie op de planken komen en dat loopt alles behalve voorspoedig. Harrie en zijn vrouw Fien hebben grootse moeite om goede actrices te vinden. Daarnaast heeft Harrie problemen met een zware crimineel, Willem. Danny, een jongen wel al een rol in de productie heeft bemachtigd, wil zijn vriendin Pim laten auditeren. Ook Willem schuift zijn vriendin Annet naar voren voor een rol in de productie. Als door allerlei misverstanden Pim en Annet door elkaar worden gehaald, is de chaos niet meer te overzien. Dan is er nog een koffer met geld die goed bewaard moet worden, maar waar uiteraard een identiek koffertje met kleding zorgt voor de nodige verwarring. En die voorstelling moet nog op de planken worden gebracht. De repetities lopen alles behalve voorspoedig en dat is met de voorstelling uiteindelijk niet anders…

Jon van Eerd, Margo Dames, Jacqueline Aronson, Rosalie de Jong en Karel Simons nemen de rollen in deze productie voor hun rekening. Van Eerd weet wederom als Harrie Vermeulen meer dan te vermaken. Hij zorgt voor bulderend gelach met zijn dwaze dansjes, sulligheid en zijn mimiek. Wat een koppen kan deze man trekken. Zijn medespelers zijn goed op elkaar ingespeeld en met name Rosalie de Jong is komisch als de naïeve Pim.
Het decor is dat van Het Paradijs. Grote palmbomen, vijgenbladeren, een kei die eveneens als kleedkamer dient en dit alles met een subtropisch uitzicht. De kostuums van ‘Adam en Eva’ zorgen voor veel gelach, zeker doordat de verschillende lichaamsdelen van grote veranderen of op een uitzonderlijke manier op het pak bevestigd zijn.

Harrie en Eva is een vermakelijke komedie vol misverstanden en absurde situaties die met alles bij elkaar gegarandeerd zorgen voor een heerlijke avond uit.

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.pretpakhuis.nl