Monic Hendrickx, Victor Reinier, Pierre Bokma en Raymond Thiry nemen de hoofdrollen op zich in een nieuwe editie van Schuld of Onschuld. In deze online theater-rechtszaak beslist het publiek over het lot van de terechtstaande verdachte.

In de kerstperiode lanceerde Hummelinck Stuurman al succesvol ‘De Kerstmoord’. Net als in die eerste editie nemen Jan Kooijman en Louise Korthals het in ‘De Droommoord’ tegen elkaar op als advocaat en officier van justitie. Naast hen is Jules Croiset weer te zien als de voorzitter van de rechtbank. Ook Britt Scholte, Hans Dorrestijn, Vincent Croiset, Raymonde de Kuyper, Ellie Lust, Kees Boot, Maya van As en Brigitte van Bakel spelen mee.

Op 8 maart start het Droommoord-proces. Wie een ticket (a 15,-) koopt, krijgt online toegang tot steeds nieuwe video-getuigenissen, verklaringen en pleidooien. Na de procesdagen beslissen de deelnemers over schuld of onschuld. Een week later, op 15 maart, komt een video online waarin te zien is wat er daadwerkelijk gebeurde. Is de verdachte terecht veroordeeld of vrijgesproken?

DE DROOMMOORD
Op 27 januari 2019 wordt Lucas Vermeer dood aangetroffen in zijn bad. Hij blijkt de avond ervoor te zijn overleden. Hoewel er aan een ongeval of zelfdoding wordt gedacht, wijzen er al snel vermoedens in de richting van zijn vrouw Katja Schutters. Twee jaar later komt de zaak voor bij de rechtbank. Het is nu aan de jury om te beslissen over schuld of onschuld. Veroordeelt zij de verdachte of spreekt ze haar vrij?

Theaterproducent Hummelinck Stuurman lanceerde Schuld of Onschuld in de kerstperiode om de theaterliefhebber een alternatief te bieden nu de theaters door corona nog steeds gesloten zijn. De eerste zaak werd een groot succes en de reacties waren zo positief dat werd besloten het concept een vervolg te geven.