Buy website traffic cheap

Pride, Week, in, De, Balie, Amsterdam

De Queer & Pride week openen we 19 juli in De Balie met kunstenaars, schrijvers, muzikanten en DJ's waaronder Joost van Bellen. We gaan in gesprek over queeridentiteit, de gayscene in de jaren '80 en de impact die de aidsepidemie nog heeft in de huidige samenleving.

Vanuit de DJ booth zag Joost van Bellen hoe aids in de jaren ’80 om zich heen sloeg in de gay scene. In zijn onlangs verschenen boek Fenix blikt hij terug op een turbulente periode. Van Bellen behoort tot het selecte groepje dj’s dat house in Nederland introduceerde en met zijn clubavonden legde hij een fundament voor het Amsterdamse nachtleven van de jaren negentig en de jaren nul. Om 17.30 uur voert Rosalie van Dielesen een een-op-een gesprek met van Bellen. 

Om 20:00 uur gaan we die avond in gesprek over de impact van de aidsepidemie op de huidige samenleving. Wereldwijd zijn er inmiddels 40,7 miljoen mensen overleden aan de gevolgen van aids. In Nederland is een hiv-diagnose gelukkig niet meer een terminale, maar een chronische aandoening. En dankzij medicatie en preventie is de kans op overdracht in Nederland inmiddels nihil. Toch galmen het taboe en trauma rondom hiv en aids nog altijd na. De eerste sprekers van het programma zijn documentairemaker en journalist Bo Hanna, schrijver Maurits de Bruijn en podcastmaker Randy Vermeulen, die voor de VPRO de vijfdelige verhalende podcast En niemand bleef onaangeraakt hebben gemaakt.

De Balie
De Balie produceert programma’s over kunst, cultuur en politiek. In veertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende ontmoetingen, films en kunstprojecten. De Balie heeft een vast team van professionele programmamakers die het publieke gesprek stimuleren en ruim baan bieden aan vrije geesten en nieuwe denkbeelden. Voor meer informatie en het hele programma: www.debalie.nl.