Door Viviane Veger / Foto's Bianca Dijck

In samenwerking met het Balletorkest brengt dansgroep ISH ieders avond tot leven met hun nieuwe voorstelling CREATURES. In de Westergasfabriek kunt u heerlijk genieten van de prachtige muziekstukken en uitbundige dansers die gezamenlijk een liefdesverhaal vertellen.

CREATURES

In deze overweldigende show laat ISH en het Balletorkest u genieten van een luchtig toch spannend liefdesverhaal. Een liefde  waarbij men elkaar vindt, wreed uit elkaar wordt getrokken en vervolgens weer opzoek gaat naar elkaar. Zullen ze elkaar weer vinden? Dat is iets wat ik u zelf laat ontdekken!

Wat ik u wel kan vertellen is dat Iedereen op het podium danst, speelt en beweegt. Het orkest heeft een geweldige prestatie geleverd door naast prachtig te spelen ook nog eens fysiek deel te nemen aan de choreografieën. 

Er is groots uitgepakt met de kostuums, decor en choreografieën en er is geen enkel saai moment op het podium te ontdekken. Een familievoorstelling die interessant is voor alle leeftijden. Er komen een aantal scenes in voor die voor de aller jongste bezoekers misschien nog wat angstig kunnen zijn en daarom wordt de leeftijd vanaf 8 jaar aangeraden. Maar ik moedig u zeker aan de show samen met uw kinderen en/of ouders te bezoeken. De voorstelling is speciaal voor de jeugd gemaakt en biedt hen de kans om in de wereld te kruipen van klassieke muziek en populaire en ‘stoerdere’ dansstijlen. 

Het Balletorkest

Dit is de eerste keer dat het Balletorkest samenwerkt met het gezelschap ISH en ze weten hun beide krachten zó te binden dat er een daverende show op de planken staat. Met voornamelijk klassieke muziek begeleidt het orkest de dansers in hun verhaal. Alle muzikanten geven zich volledig, wisselen snel van kostuums, bewegen en acteren mee als onderdeel van de dansstukken en spelen ook nog eens voortreffelijk meerdere stukken uit het hoofd. U heeft een orkest nog nooit zo intensief zien meedoen!

Het Ballet Orkest begeleidt al vanaf 1965 zowel het Nationale ballet als Het Nederlands Dans Theater. Na de samenwerking rondom CREATURES kunnen we verwachten dat het Balletorkest en ISH vaker zullen gaan samen werken en hopelijk meer van deze spectaculaire voorstellingen zullen presenteren.

Het Balletorkest viert dit jaar hun 50- jarig bestaan en begeleidt onder leiding van chef-dirigent Matthew Rowe en 45 vaste muzikanten verschillende shows. Zoals het Balletorkest zelf aangeeft, ‘Het Balletorkest is een orkest met een missie: ultieme synergie bereiken tussen dans en muziek.’ Met CREATURES hebben ze weer bewezen dat hun missie geslaagd is.

ISH

De dansers van ISH zijn wederom uniek in wat ze doen. Iedere danser heeft zijn of haar specialiteit en dit laten ze met een heleboel extra  energie zien in de snelle en grootse choreografieën. Maar ook de kleine verhalen en bewegingen worden gewaardeerd en maken het zo een wisselende show met een duidelijk verhaal.  

De groep die onder leiding staat van artistiek leider Marco Gerris heeft gewerkt met choreografe  Shailesh Bahoran om dit stuk met 10 man sterk op het podium te presenteren. Naast deze getalenteerde dansers maken er ook nog eens twee acrobaten deel uit van de voorstelling. 

Als u denkt dat u alles gezien heeft dan komt ISH weer met een nieuwe verrassing die u doet verbazen van de diversiteit van de gehele voorstelling. Zo ook de twee acrobatische artiesten die eerst incognito als dansers mee doen en later uitspatten in hun eigen choreografieën in de lucht en met partnerwerk op de grond.

Westergasfabriek

De Zuiveringshal West op de Westergasfabriek is een karakteristieke locatie en zeer geschikt voor de voorstelling CREATURES. Door de grote hal is er genoeg plek voor de enorme decor stukken en het gehele bewegende orkest en dansers. Een goed gekozen locatie die de show meer details en sfeer kan bieden dan een normaal theater. 

CREATURES is maar kort te zien; van 14 t/m 22 mei 2016 in de Westergasfabriek te Amsterdam. 

De speeldata zijn:

za 14 mei \ 16:00 en 20:00 uur (Première) 

zo 15 mei \ 13:30 en 16:00 uur 

za 21 mei \ 16:00 en 19:30 uur 

zo 22 mei \ 13:30 en 16:00 uur

Meer informatie over de productie en tickets vind u op de volgende sites;

www.hetballetorkest.nl

www.thisisish.com/nl/shows/creatures

www.ntk.nl/voorstelling/creatures 

{besps}ISH_Creatures{/besps}