Ilse and Mabel, oftewel ‘I aM’. Twee meiden die elkaar gevonden hebben toen zij allebei hun eerste stappen zetten in de wereld van zingen, dansen en acteren. Ploeteren en soms hard onderuitgaan is hen niet vreemd, maar als je weet dat dit vak je passie is, sta je aan het einde van de rit altijd weer op. Keer op keer. Want naast dat Mabel en Ilse voor hun eigen plezier optreden, doen ze dat stiekem misschien nog wel meer voor dat van hun publiek. Hun stemmen bleken prachtig samen te klinken en hierdoor mensen diep te kunnen raken. Toen zij ook nog een pianist vonden die zich helemaal kon vinden in hun ideeën was het trio compleet en kon ‘I aM’ het podium op. Wat begon met een intiem optreden voor familie en vrienden en (huiskamer)concerten in verzorgingshuizen, ontwikkelt zich langzaam maar zeker verder tot meer….

Als (beginnende) artiesten, hebben wij niet de luxe van het hebben van een manager/agent /regelneef/wandelende agenda of hoe je het ook wil noemen. Nu is dat op zich niet zo erg. Je leert snel genoeg je eigen zaakjes te regelen namelijk. Maar we merken wel hoeveel werk er schuil gaat achter één optreden. Voordat we op het podium terechtkomen, is er een heel scala aan organisatorische gezelligheid de revue (om toch even in theatrale sferen te blijven) gepasseerd: (het eerste) contact, plannen en afspraken maken en bespreken, contracten tekenen, repertoire samenstellen, nieuwe projecten bedenken en/of opstarten en ga zo maar door. Nu bestaat 'I aM' uit ons tweetjes en onze pianist. Het meeste overleggen en regelen wij eerst met zijn tweeën voordat we een afspraak maken met de pianist. Hij heeft zo input op de vlakken waarop dat nodig is, maar hoeft geen dingen te regelen die wijzelf voor elkaar kunnen boksen. Bij gebrek aan ruimte in al onze agenda's, vindt een groot deel van het overleg plaats via een groepsapp. Wanneer er grotere en concretere dingen besproken moeten worden, plannen we een afspraak met zijn drieën in. Overigens regelen wij tweetjes onderling ook veel telefonisch of via de app. Wel wat saai, maar helaas vaak de enige mogelijkheid.

IMG 20190319 WA0004

We realiseerden ons trouwens ineens iets. Je hoort artiesten vaak zeggen: “Bezig met heel toffe dingen. Wat dan? Da’s nog even geheim. Binnenkort meer.” Wij maken ons daar eigenlijk ook schuldig aan. En maar praten over hoe druk we wel niet zijn met van alles regelen, maar ondertussen zien jullie al eventjes geen foto’s van recente optredens, dus hallo, wat doen jullie eigenlijk? We horen het jullie denken. Sorry, lieve lezers. Maar we kunnen het dus nog even niet zeggen. Binnenkort meer… ;-)

Over foto’s gesproken: tjongejonge, wat is het een uitdaging om een foto te schieten die we goed vinden voor onze social media. Er worden er gemiddeld 30 miljoen geschoten voordat er een keer een goede tussen zit. Als we dus een meeting hebben, stellen we het maken van een foto ook altijd uit tot het einde, want geheid komen we anders niet eens toe aan het werkoverleg dat gepland stond. Erg gênant, we weten het.. En toegegeven: soms gaan we ook maar akkoord met een minder perfect plaatje/filmpje. Een baan als Influencer kunnen we dan ook wel op onze buik schrijven. Zij weten het altijd te presteren om uiteindelijk toch de perfecte post af te leveren. Respect! Misschien moeten we onze imperfecte pogingen ook maar gewoon omarmen. Onder het mom van: beter iets dan niets en 'omdat we nou eenmaal zo zijn'.
Tot zover het inkijkje in ons 'backstage-bestaan'. Over een maandje zijn we er weer! Tot dan!

Liefs,
Ilse & Mabel a.k.a. ‘I aM’