Ilse and Mabel, oftewel ‘I aM’. Twee meiden die elkaar gevonden hebben toen zij allebei hun eerste stappen zetten in de wereld van zingen, dansen en acteren. Ploeteren en soms hard onderuitgaan is hen niet vreemd, maar als je weet dat dit vak je passie is, sta je aan het einde van de rit altijd weer op. Keer op keer. Want naast dat Mabel en Ilse voor hun eigen plezier optreden, doen ze dat stiekem misschien nog wel meer voor dat van hun publiek. Hun stemmen bleken prachtig samen te klinken en hierdoor mensen diep te kunnen raken. Toen zij ook nog een pianist vonden die zich helemaal kon vinden in hun ideeën was het trio compleet en kon ‘I aM’ het podium op. Wat begon met een intiem optreden voor familie en vrienden en (huiskamer)concerten in verzorgingshuizen, ontwikkelt zich langzaam maar zeker verder tot meer….

Zoals jullie in de vorige column konden lezen, zijn we druk bezig met het instuderen van nieuw repertoire. We zaten in de fase van het verdelen van solo's en van de teksten van de duetten. Inmiddels hebben we een eerste repetitie met onze pianist gehad. Tijdens deze repetitie hebben we toonhoogtes bepaald, tweede stemmen gemaakt en de nieuwe liedjes doorgezongen om te bepalen of er moeilijkheden waren om te tackelen. Tevens speelde de pianist direct pianobanden in, die wij kunnen gebruiken om mee te repeteren tot aan de volgende repetitie.
Vanaf de start van 'I aM' hebben wij trouwens altijd allebei bepaalde solo’s gehad. Het leek ons nu eens leuk om er eentje te ruilen. En dus kozen we allebei één van elkaars solo’s uit die we heel graag zelf eens zouden willen zingen. Aan de slag ermee!

WhatsApp Image 2019 05 20 at 14.09.14 (1)

Wel een grappig detail: Je moet niet verwachten dat tijdens zo’n eerste repetitie alles al feilloos gaat en we alles zo wegzingen. Soms is bijvoorbeeld een tweede stem vinden en vasthouden in eerste instantie best lastig. Dan staan we allebei met één vinger in ons oor en van elkaar weggedraaid, al dan niet met gesloten ogen, in opperste concentratie te proberen de juiste noten uit te stoten. Dat gaat geheid een (paar) keer mis. Gevolg: de slappe lach en semi-gefrustreerde gekke sprongetjes in de lucht. (De beelddenkers onder jullie zullen het plaatje wel kunnen schetsen in hun hoofd.)
Maar dit hoort er allemaal bij en gelukkig kunnen we er zelf smakelijk om lachen omdat we weten dat het toch wel goed komt.

WhatsApp Image 2019 05 20 at 14.09.14

We hadden laatst samen een meeting om het één en ander te bespreken en we waren op een heel leuke plek. Tussen de tulpen en met allerlei leuke plekjes om op de foto te gaan. Dat hebben we dan ook uitgebreid gedaan (zie foto's). Het voelde zó lekker oudhollands, dat we bijna in een luid gezang uitbarstten en ons volledige repertoire gingen zingen. We hebben ons maar netjes ingehouden, maar de inspiratie vloog ons om de oren. Misschien toch nog eens nadenken over een nieuwe theatershow voor 'I aM'…

Last but zéker not least hebben we nog een primeurtje voor jullie! Een paar maanden geleden kondigden we aan dat er nieuwe optredens aan zitten te komen waarover we nog niets konden zeggen. Eén ervan mogen we inmiddels bekendmaken. En dat is….. *tromgeroffel*…. Dit jaar staan we opnieuw op het festival Reurpop! Jeuj! Op zondag 16 juni treden we op en brengen we, samen met onze pianist, een uur lang de mooiste Nederlandstalige (pop)liedjes. Mochten jullie geïnteresseerd zijn; koop een kaartje via de website van Reurpop!
Volgende maand brengen we jullie een uitgebreid verslag van ons optreden op Reurpop! Tot dan!

Liefs,
Ilse & Mabel a.k.a. ‘I aM’