Nieuwste jongerenproductie (14+) is een gevoelige voorstelling over levenslust, stervenslust en onoverwinnelijke vriendschap.

Na het succes van Bromance (winnaar Gouden Krekel 2016) en Pretpark (winnaar Zilveren Krekel 2017) regisseert Timothy de Gilde de nieuwe jongerenproductie GAME OVER. De voorstelling gaat op 22 februari in première in de theatertruck op het schoolplein van het Beekdal Lyceum in Arnhem.

In GAME OVER maakt het jonge publiek kennis met Ayla, El en Joep. Wanneer El een einde aan haar leven maakt, blijven vrienden Ayla en Joep achter met duizend onbeantwoorde vragen. Door met elkaar in gesprek te gaan proberen ze antwoorden te vinden op deze vragen. Eerlijk vertellen ze dat het leven heel mooi is, maar soms ook gewoon focking moeilijk. GAME OVER is een gevoelige voorstelling over het leven en de dood en past in de lijn van jongerenproducties die Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck samen maken: voorstellingen met jonge acteurs over onderwerpen die jongeren bezighouden en raken. Bij de voorstellingen horen lespakketten.

Ieder jaar maken Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool twee trailervoorstellingen voor jongeren. In een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer reizen de voorstellingen langs middelbare scholen in Overijssel en Gelderland. De voorstellingen zijn daarnaast beperkt te zien in de rest van het land. GAME OVER staat op 13, 14 en 15 maart in Theater De Krakeling in Amsterdam en van 30 mei tot en met 2 juni op het Hoogte80 festival in Arnhem.
Het succes van de trailervoorstellingen De trailervoorstellingen van Toneelgroep Oostpool & Theater Sonnevanck wonnen de afgelopen jaren verschillende prijzen. Princess (14+, 2018) en Bromance (15+, 2016) wonnen de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie, de belangrijkste prijs binnen het jeugdtheater. Hard Candy (15+, 2013), GTA5 (15+, 2015), Pretpark (12+, 2017) en It's my mouth and I can say what I want to (14+, 2017) wonnen een Zilveren Krekel.

Credits GAME OVER tekst Magne van den Berg | regie Timothy de Gilde | met Ellie de Lange, Joep Paddenburg en Ayla Satijn | vormgeving Julian Maiwald | regie-assistent Ilse Peeman | kostuums Timothy de Gilde | muziek Wessel Schrik | dramaturgie Flora Verbrugge | techniek Niels Bruynjé, Wiel Coopmans, Koen Kuipers en Christian Toonk

GAME OVER speelt van 20 februari t/m 2 juni ruim 100 voorstellingen. Meer informatie: www.toneelgroepoostpool.nl