De koude winterdagen kun je doorbrengen in het warme Delamar theater en in Palm Springs. De najaarsproductie van het theater met Tjitske Reidinga in de hoofdrol. Het laat het wel een wee van de familie Wyeth zien. Een familie uit hogere kringen maar met een vreselijk geheim. Een geheim wat langzaamaan wordt ontrafeld.

Brooke Wyeth keert na jaren van afwezigheid terug naar haar ouderlijk huis in Palm Springs. Het plan is om samen met haar ouders, haar broer en haar tante de kerstdagen te vieren. Maar het loopt anders dan gepland als Brooke met haar nieuwe boek op de proppen komt. Dit zet de relaties op scherp en de spanning is dan ook om te snijden. Ondanks dat er geprobeerd wordt, met name door vader Lyman, om het een beetje luchtig te houden, wordt de sfeer er niet beter op. En zo stevent het publiek langzaam af op de uiteindelijke climax. Zal Brooke alsnog haar boek uitgeven?

Tjitske Reidinga wordt ook wel de ‘Koningin van het DeLaMar’ genoemd. De producties met Reidinga in de hoofdrol zijn stuk voor stuk succesnummers en zorgen dan ook voor uitverkochte zalen. En dat zal vast bij Palm Springs niet anders gaan.  Het stuk zit vol spanning en verrassende wendingen. Het gevecht dat Brooke aangaat met haar ouders over het te publiceren boek is een flinke uitdaging. Desalniettemin houdt ze voet bij stuk en is ze erop gebrand om het boek uit te brengen. Reidinga speelt de rol van de ietwat depressieve schrijfster voortreffelijk. Haar uitbarsting is zo reëel dat je als publiek alleen maar met ingehouden adem kan zitten kijken. Frederik Brom geeft de rol van broer Trip gestalte. Een redelijk rustige vent die zijn zus probeert te steunen. Al heeft hij al gauw spijt dat hij is afgereisd naar Palm Springs. Han Kerckhoffs als Lyman Wyeth speelt vol overtuiging de rol van de lieflijke en zorgzame vader, een oud-acteur die nog graag terug denkt aan zijn dagen in Hollywood. Hij houdt van zijn familie en probeert ze uit alle macht bij elkaar te houden. Geen gemakkelijke opgave in een situatie als deze. Kerckhoffs is aandoenlijk te noemen in zijn rol en vooral zijn lichaamstaal en manieren, versterken zijn karakter. Zijn vrouw Polly Wyeth is wat minder aangenaam tegen haar dochter. Deze pinnige vrouw wordt geweldig vertolkt door Geert de Jong, die een groot contrast tussen vader en moeder weet te creëren. Voor de komische noot komen we aan bij Ria Eimers. Zij speelt de rol van tante Silda Graumann, een alcoholistische dame die met alle macht probeert van de alcohol af te blijven, wat hilarische scènes tot gevolg heeft. Eimers zorgt voor wat lucht in de spanning van het stuk. Haar op en af lopen zorgt al voor gelach in de zaal.

Complimenten voor de cast, niet alleen voor hun geweldige acteerprestaties, maar ook omdat zij de gehele voorstelling onversterkt speelt.

Palm Springs boeit van begin tot eind en heeft goed de vaart erin zitten. Door de ontwikkelingen blijf je geboeid en de karakters ontvouwen zich voor je ogen. Wederom een fantastische voorstelling die te bekijken is in het Delamar. 

Kijk voor meer informatie op www.delamar.nl/voorstellingen