Premiere Slippers – Genieten van gestuntel


In ‘Slippers’ volgen we de liefdesrelatie van Ginny en Greg. Tenminste, hier begint het stuk. Dat deze twee een bijzondere relatie hebben blijkt al snel. Greg vindt namelijk een vreemd paar sloffen onder het bed van Ginny. Ginny heeft haast, ze moet haar trein halen en heeft dan ook geen tijd om tekst en uitleg te geven over deze vondst. Gregory besluit Ginny ten huwelijk te vragen en haar te volgen naar haar ouders, waar ze naar zijn idee naartoe op weg is. Zo kan hij ook meteen haar ouders leren kennen en om de hand van hun dochter vragen. Maar gaat Ginny wel naar haar ouders? Als Greg op het adres aankomt waarvan hij denkt dat Ginny daar ook moet zijn, ontmoet hij het echtpaar Sheila en Philip. Ideale gastvrouw als ze is, bereidt Sheila een lunch voor deze vreemde jongeman die zomaar ineens in haar tuin staat. Als dan tenslotte ook Ginny ten tonele verschijnt, is de verwarring compleet. Door een aaneenschakeling van misverstanden ontvouwt het verhaal zich steeds verder, tot langzaamaan duidelijk wordt wat ieders relatie met elkaar eigenlijk is. 


Bianca Krijgsman speelt de rol van Ginny. Ginny die eigenlijk haar eerdere affaire wil beëindigen, maar hier niet erg in slaagt. Haar gestuntel is vermakelijk om naar te kijken, evenals het feit dat ze voor zichzelf de kuil steeds dieper lijkt te graven. Peter van de Witte wil als Greg niks liever dan trouwen met zijn geliefde. Hij zet dan ook zijn beste beentje voor als het gaat om zijn presentatie naar de ouders van Ginny. Dit valt alles behalve in de smaak bij Philip, gespeeld door Bas Hoeflaak. Hij is door de verhalen van Greg namelijk in de veronderstelling dat die een affaire heeft met zijn eigen vrouw. Zijn woede-uitbarstingen zijn zeer komisch. Tot slot is de rol van Plien van Bennekom, als Sheila, misschien wel de grappigste van de vier. Haar maniertjes, expressie en haar argeloosheid zorgen voor veel geestige situaties en hard gelach in de zaal. Gelach wat lastig te onderdrukken valt tijdens deze voorstelling en waarin alles alleen maar erger lijkt te worden.

‘Slippers’ wordt in 1965 door Alan Ayckbourn als ‘Relatively speaking’ geschreven en het toneelstuk gaat in 1973 als toneelstuk in première. Het blijkt nog steeds actueel te zijn. De situaties waarin mensen belanden, het uitvergrote gedrag van mannen en vrouwen en de gesprekken vol misverstanden. ‘Slippers’ is een komisch stuk waar je als publiek niet anders kan dan lachen en smullen van alles wat er mis gaat. En vooral van het acterende viertal natuurlijk.Kijk voor meer informatie en kaarten op delamar.nl