Het jaar van de kreeft keert terug

Luk Perceval bewerkte voor Toneelgroep Amsterdam een van zijn lievelingsromans: Het jaar van de kreeft van Hugo Claus. Een portret van geliefden die niet met en niet zonder elkaar kunnen. De succesvoorstelling met Maria Kraakman en Gijs Scholten van Aschat is dit seizoen opnieuw in Amsterdam te zien, reist door Nederland en naar Milaan.
Het jaar van de kreeft is een aaneenschakeling van absurde, tragikomische en fysiek uitputtende scènes tussen twee geliefden die gevangen zitten in een onontkoombare spiraal van intimiteit en afstandelijkheid, trots en overgave, leven en dood. Kraakman en Scholten van Aschat spelen en dansen de verrukking van de verliefdheid én de achterhoedegevechten na de breuk. Wat is het dat twee mensen samenbrengt als er niets lijkt te kloppen? De door Jeroen van Veen gecomponeerde en live gespeelde pianomuziek stuwt de twee geliefden voort richting het einde, waar geen van beiden de afloop definitief wil inluiden.
In de maand augustus zijn alle voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam in de Stadsschouwburg Amsterdam voorzien van Engelse boventitels.

Kaarten zijn te koop via de website van Stadschouwburg Amsterdam