‘De man van je leven’ – Liefde is niet alles


De roman van Arthur Japin ‘De man van je leven’ is vertaald naar een toneelstuk en momenteel te zien in het Delamar theater in Amsterdam. Een voorstelling of liefde, de geneugten van het leven, jaloezie en de dood.

Als Tilly de laatste maanden van haar leven beleeft besluit ze op zoek te gaan voor een geschikte vrouw voor haar man Marius. Online vindt de Iris, een jongere versie van zichzelf. Ze nodigt Iris uit om kennis te komen maken met haar man en haar idee met haar te delen. Maar Iris en Marius blijken elkaar al te kennen en niet zo’n beetje ook. De ziekte van Tilly heeft namelijk hun affaire beëindigd. Maar krijgen zij samen nu een nieuwe kans met de goedkeuring van Tilly? Deze kant lijkt het inderdaad op te gaan. Maar er staat het stel nog een paar verrassende wendingen te wachten…

Liz Snoijink, Porgy Franssen en Susan Visser weten met zijn drieën een zeer sterke voorstelling met rake dialogen neer te zetten. Door de samenloop van omstandigheden wordt het af en toe bijna een klucht, een serieuze klucht met een lichte vorm van humor. Want ondanks de serieuze toon van de voorstelling, valt er best wat te lachten zo nu en dan. Zeker om Franssen, die niet weet wat hem overkomt als zijn voormalige minnares plots voor hem staat in zijn eigen vakantiehuis. Het huis dat tevens het decor van de voorstelling is. Langzaam wordt er steeds meer duidelijk en wordt er naar het einde van de voorstelling gewerkt, als een puzzel die langzaam in elkaar past.Met vertwijfeling verlaat je na afloop van de voorstelling de zaal. Hoe het nu precies zit weet je niet direct. Wist Tilly nou wel of niet van de affaire en wilde ze het tweetal te slim af zijn? Of was ze daadwerkelijk op zoek naar een vrouw voor haar man? Niets is wat het lijkt in ‘De man van je leven’.

Kijk hier voor meer informatie en kaarten.