Opvliegers 3 - New York New York

Op maandag 8 januari gaat in de Stadsschouwburg te Haarlem de voorstelling ‘Opvliegers 3 New York New York' in première’. Het merendeel van het publiek bestaat uit vrouwen en al snel blijkt waarom. De voorstelling gaat namelijk over de overgang. De overgang, de fase in het leven van de vrouw dat de een heftiger ervaart dan de ander. In 'Opvliegers 3' zien we vier vrouwen die allemaal kampen met hun eigen problemen en bijbehorende opvliegers.

Zet een meditatie vlogger, een rijke weduwe, een schrijfster met angsten en een schnabbelzangeres samen op een podium en je hebt een hilarische comedy. Een avond schuddebuikend van het lachen is gegarandeerd. Voor vrouwen een herkenbare voorstelling maar ook zeker voor de mannen die thuis een vrouw in de overgang hebben waarvan hun opvliegers in het universum stuiten. De clichéverhalen van de overgang worden volop in beeld gebracht deze komische voorstelling.

Het verhaal

Joke en Shirley zijn al vijfentwintig jaar beste vriendinnen als ze met zijn tweeën een paar dagen naar New York gaan om even te ontladen van afgelopen tijd. Hun reis begint op het vliegveld waar ze wachten tot ze kunnen gaan boarden. Tijdens het wachten ontmoeten ze Moniek, die voor haar werk ook naar New York gaat. Na de vlucht treft het drietal elkaar weer in het hetzelfde hotel. In datzelfde hotel treffen ze ook Lydia Veerman. Zij is een Nederlandse zangeres die vanwege de crisis naar New York is gevlucht totdat ze in Nederland weer ten tonele te verschijnen en haar carrière weer kan oppakken. Tijdens hun verblijf in New York blijkt het viertal onafscheidelijk van elkaar en steunen ze elkaar in hun problemen.

'Opvliegers 3' is een sterke voorstelling met veel humor, emotionele scènes maar met vooral heel veel herkenbaarheid. Een kleine productie maar groots door zijn kracht en power. Met vier topactrices die ijzerstek tot hun recht komen. Zo zingt Antje Monteiro een prachtige ballad en laat ze groots en karakteristiek spel zien. Anouk van Nes is een wervelwind aan energie met sterke schakelingen in haar spel, Sandra Mattie heeft geweldige humor en uitstekende timing en Joanne Telesford schittert door haar prachtige spel en die met haar solo nummer ‘Zeg mij waarom‘ iedereen omver blaast. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een simpel en strak decor, Zo wordt er heel creatief omgegaan met een drietal stoelen. Vanwege de goede regie blijft er energie in de voorstelling zitten en blijft het van begin tot eind boeiend. Het is daarom ook totaal niet storend dat er geen pauze in de voorstelling zit. Compliment voor scriptschrijver Allard Blom die een komische voorstelling heeft weten te maken met pakkende en herkenbare teksten voll humor.

Een heerlijk avondje uit met je vriendinnen in deze donkere dagen? Dat  is met deze voorstelling zeker gegarandeerd. Maar ook zeker om samen met je partner te bezoeken. ‘Opvliegers 3 New York New York’ is een voorstelling waarover je na afloop nog regelmatig na zal praten.


Kijk hier voor meer informatie en kaarten.