Buy website traffic cheap

Landelijke tournee van ClubINC door ARK/Connor Schumacher

Foto's Maison Rowena
Van 20 januari tot en met april 2024 maakt de voorstelling ClubINC een landelijke tournee. In ClubINC nemen host Connor Schumacher en acht dansers je mee in een wervelende totaalervaring van verbinding. Negen spelers, waarvan zes met een beperking van Theater Babel, openen de dansvloer en zetten de toon. ClubINC is een co-productie van ARK/Connor Schumacher, Theater Babel en Dansateliers. De voorstelling ging in première op 30 september jl. tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.

ClubInc
What do you include in your life? Love is a collaborative work of art.
Society would be better if we danced everyday.
Dit zijn de waarden waar ARK/Connor Schumacher mee werkt en
dit is het vertrekpunt van ClubINC, een theatervoorstelling, een sociaal experiment en een clubavond in één. Negen spelers, waarvan zes met een beperking van Theater Babel, openen de dansvloer en zetten de toon. Zodra de toeschouwers door hebben wat de voorwaarden van de dansers zijn om mee te mogen doen, zoals grenzen stellen, plezier maken en vertrouwen, wordt de vloer geopend voor iedereen. Publiek en performers smelten samen en aannames en vooroordelen maken plaats voor plezier en interactie.

Menselijk contact, aandacht voor elkaar en plezier maken, dat proberen de makers met ClubINC voor iedereen mogelijk te maken. In 2020 nodigt Connor de spelers van Theater Babel, een gezelschap voor inclusief theater met acteurs mét en zonder beperking, uit om onderdeel te zijn van een dansproductie op het Amsterdam Dance Event (ADE). Hier ontstonden de ideeën voor wat de voorstelling ClubINC moest worden; een plek waar iedereen die anders is mee kan doen en waar de voorwaarden voor het feest opnieuw worden uitgevonden.

ClubINC is een coproductie tussen Theater Babel Rotterdam, ARK/Connor Schumacher en Dansateliers. Samen verkennen zij hoe dans een inclusieve ruimte kan creëren waarin iedereen kan onderzoeken wat het betekent om mens te zijn.

There was you
There was the other
There was us

There is the world
And there is every body in it

Speeldata
zaterdag 20 januari 2024, 20:30u, Chasse Theater Breda, vrijdag 26 januari 2024, 20.00u, Theater Kikker Utrecht zaterdag 27 januari 2024, Boring Festival Haarlem zaterdag 30 maart 2024, 20:30u, Theater Bellevue Amsterdam april 2024, Rotterdam april 2024

Credits
Van en met: Mary-Jane Mijnhijmer, Patrick Nassy, Ali Özdemir, Milton de Oliveira Soares, Victoria Ochoa
Urrea, Terence Patra, Wilma O’Sullivan, Mohamed Boujarra, Majon van der Schot en Connor Schumacher
Dramaturgie: Maaike Schuurmans
Lichtontwerp en techniek: Edwin van Steenbergen
Kostuums: Jessica van Halteren / Mulas Hybrid as a part of Outsiderwear
ClubINC is een coproductie van: ARK/Connor Schumacher, Theater Babel Rotterdam en Dansateliers

Theater Babel Rotterdam
Theater Babel Rotterdam is het eerste volledig inclusieve professionele theatergezelschap waar structureel gewerkt wordt met spelers met en zonder een beperking. Babel bevordert de artistieke toegankelijkheid van het podium en gelooft dat dat kan leiden tot spannende, uitdagende en grensverleggende producties die taboes doorbreken. Babel toont hoe een écht inclusieve samenleving eruit kan zien.
www.theaterbabelrotterdam.nl

ARK/Connor Schumacher
Connor Schumacher heeft een duidelijke visie gevormd op wat hij wil met zijn werk: mensen in beweging brengen. Onder de vlag van zijn eigen stichting ARK, opgericht in 2020, krijgt Connor's brede praktijk vorm met verschillende voorstellingen waarbij de diepe connectie met het publiek leidend is.
In 2019 won hij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en in 2022 was hij een van de vijf genomineerden voor de Giekses Strijbis Podiumprijs. Het is zijn diepe overtuiging dat onze maatschappij beter af zou zijn wanneer we elke dag zouden dansen.
www.arkconnorschumacher.com

Dansateliers
Het Rotterdamse Dansateliers is een onafhankelijk huis voor de ontwikkeling van dans en een thuis voor danskunstenaars in ontwikkeling. De organisatie investeert in dansdramaturgie, creatief produceren, (internationaal) onderzoek en een gevarieerd palet aan danskunstenaars - ieder met een eigen artistieke vorm, taal en signatuur.
www.dansateliers.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Noot voor de redactie: Neem voor meer informatie, interviewverzoeken of beeldmateriaal contact op met Danielle van den Berg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.