Buy website traffic cheap

Pinocchio Effect: humor en ernst in dans- en theatervoorstelling over liegen

Scapino Ballet Rotterdam, Maas theater en dans en Cecilia Moisio presenteren op 21 december de première van de familievoorstelling Pinocchio Effect.

Pinocchio Effect is een voorstelling voor iedereen van 10 tot 110 jaar vol humor en ernst over iets wat we allemaal doen: liegen. Zowel ouders als kinderen liegen tegen elkaar, maar dikwijls liegen we ook tegen onszelf. Vaak zijn dat leugentjes om bestwil, maar soms ook bedrieglijke leugens. Waarom liegen we eigenlijk en waarover? Alle nuances van het fenomeen liegen, van keiharde leugens tot de wereld een beetje mooier willen maken, worden ontrafeld in Pinocchio Effect. Vanaf 1 december tot en met 2 maart 2024 gaat de voorstelling op tournee door Nederland. De première is op 21 december in Theater Rotterdam.

Scapino Ballet, Maas theater en dans en Cecilia Moisio werken met deze productie voor het eerst samen. Theatermaker en choreograaf Moisio won in 2019 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek en heeft al vele voorstellingen op haar naam staan waarin zij op zoek is naar de waarheid achter onze motieven, emoties en gedrag. In Pinocchio Effect wil zij de effecten van liegen bespreekbaar maken. Op verschillende niveaus valt er zowel voor volwassenen als voor kinderen veel te beleven en te herkennen. Moisio baseert de voorstelling op een uitgebreid vooronderzoek met o.a. interviews met ouders en kinderen.

Serieus en humoristisch
Met dans die niet kan liegen, theater, live video en nietsverhullende performances is Pinocchio Effect een voorstelling over serieuze onderwerpen, benaderd op een humoristische manier. De dansers wonen als één familie samen in een huis vol geheime kamers. De familieleden proberen elkaar te manipuleren of te ontsnappen aan de realiteit. Langzaam komen hun leugens en waarheden aan het licht en laten zij hun echte aard zien.

Pinocchio Effect = Als we liegen zwelt het weefsel in onze neus waardoor die gaat jeuken. Vaak kan je mensen betrappen als ze na een leugen even snel hun neus aanraken.

Klik hier voor kaartjes