Onderweg naar later Foto Alfred Meester 1648Door Alfred Meester

Midden in het centrum van de Drentse stad Emmen ligt het voormalige dierenpark. Enkele maanden geleden zijn hier alle dieren verhuisd naar het nieuwe moderne park “Wildlands Adventure Zoo.

“Dit weekend is de oude locatie de plek voor de spectaculaire voorstelling “Onderweg naar later”, die op 1 september in première is gegaan.

De Afrikaanse-savanne is voor deze voorstelling omgebouwd tot een immens openluchttheater. Het publiek zit op een grote houten tribune aan de rand van de savanne. Vanaf hier is er een adembenemend overzicht op het “toneel”. De voorstelling begint om 21.00 uur, als de schemering allang ingevallen is. Hierdoor komen de licht- en pyro-effecten helemaal tot hun recht. Aan de zijkanten zien we twee enorme beeldschermen waarop voortdurend prachtige beelden te zien zijn die het verhaal versterken.

Het verhaal

De kleine jongen Hylko raakt verstrikt in de hectiek van de actuele mensenwereld. Hij belandt in een vreemde tijdloze wereld en wordt gered door de wijze wereld- en tijdzwerver en magiër Pytheas die hem onder zijn hoede neemt en voor hem in een tijdloze wereld alle tijd heeft. Pytheas koestert tijd en aarde en heeft als levensmotto: het duidelijk maken aan de mens dat de aarde een levend organisme is die we met zorg moeten behandelen.

Een mooi en zeer actueel onderwerp, het publiek wordt op bijzondere wijze meegenomen op een reis door de geschiedenis heen. Van het ontstaan van hemel en aarde tot het punt dat de toekomst daar is. Hylko, de hoofdpersoon in dit verhaal, wordt gespeeld door de 14 jarige Olivier Slebos. Deze zware taak wordt door de jonge acteur vol overtuiging uitgevoerd. Phyteas wordt gespeeld door Albert Secuur, een acteur afkomstig uit Groningen, die vele sporen in het theater achter gelaten heeft. Tussen Secuur en Slebos bestaat een magische vorm van samenwerking die het publiek in het hart raakt. Vervolgens zien we Martine de Jager, zij speelt Gaia, moeder aarde. Wat een bijzondere stem heeft deze vrouw. Haar klanken brengen de savanne meer dan tot leven!

“Onderweg naar later" is een boeiende en aangrijpende voorstelling, waarin gelukkig ook plaats is voor humor. De boodschap die wordt verteld is helder: Wij moeten de aarde met groene positieve energie bewonen, zodat ons nageslacht ook nog een toekomst heeft.

Cast

Olivier Slebos (Hylko), Albert Secuur (Pytheas), Martine de Jager (Gaia/moeder aarde), Selmar Jurian (vader/schaduw), Luisa Montero de la Rosa (moeder), Lotte van der Veldt (meisje van Yde) en Imme Bouma en Milou Popping (kinderen van de toekomst). Verder zijn er bijna veertig dansers en danseressen en ongeveer twintig figuranten.
Regie: Geke Hoogstins

 "Onderweg naar later is nog tot zien tot en met 4 september, voor meer informatie en tickets bezoek de website hier.
{besps}Onderweg_naar_later{/besps}