Buy website traffic cheap

Recensie Frozen de Musical – een betoverend avontuurDoor Marit van Eisden / Foto's Johan Perrson 

In 2013 bracht Disney de animatiefilm Frozen uit. De film met stemmen van onder meer Idina Menzel werd een grandioos succes, onder meer door de hit uit de film ‘Let it go’ die vooral bij kinderen zeer in de smaak viel, evenals de blauwe prinsessenjurk. Overal zag je kleine Elsa’s rondlopen. Een musical kon niet uitblijven en na een succesvolle try-out periode ging de musical Frozen in 2018 op Broadway in première, waarna West-End en Hamburg volgden. Op 9 juni 2024 is Nederland aan de beurt en gaat de musical feestelijk in première in het Afas Theater in Scheveningen. Vanaf nu kunnen ook wij een bezoekje brengen aan de musical vol sneeuw en ijs!

Een blauwe loper, blauwe drankjes, sneeuw, in en rondom het theater ademt alles Frozen. Kinderen in de blauwe Elsa jurken die niet kunnen wachten om hun idool live te gaan bewonderen. De meesten zullen de film uit hun hoofd kennen.

Recensie Frozen de Musical – een betoverend avontuur

De voorstelling begint met de kleine zusjes Elsa en Anna. Elsa heeft toverkrachten en kan alles veranderen in ijs, alleen deze krachten heeft ze niet onder controle, iets dat haar ouders grote zorgen baart. Kleine Anna vindt het alleen maar leuk, en vraagt haar zusje telkens om een sneeuwpop te maken ‘Zullen we een sneeuwpop maken’. Maar dan gaat het mis en de kleine Elsa doodt bijna haar kleine zusje. Anna overleeft het met de hulp van het bergvolk maar Anna verliest een deel van haar geheugen. De band van de zusjes zal nooit meer hetzelfde zijn en Elsa verandert in een teruggetrokken, gereserveerde prinses. Haar leven verandert voorgoed als haar ouders omkomen en zij uiteindelijk prinses van Arendelle wordt. De vrolijke Anna snapt niet waarom haar zus na al die jaren nog steeds afstand van haar houdt, maar zal dit snel ondervinden. Op het kroningsfeest ontmoet Anna prins Hans, gespeeld door Tristan van der Lingen. Ze besluiten al snel te trouwen, waar Else niet mee instemt. Overmand door emoties verandert ze de wereld in een ijswereld, vol sneeuw en kou, en vlucht weg. Anna laat haar zus niet in de steek en met de hulp van Kristoff (Naidjim Severina) en diens Eland Sven (Mathijs Pater), die ze onderweg ontmoet, doet ze er alles aan om Elsa te vinden. Op hun tocht komen ze onderweg de sneeuwpop Olaf tegen, gestalte gegeven door Steven Roox. Deze bijzondere sneeuwpop is een creatie van Elsa en doet Anna denken aan haar jeugd. De missie om Elsa te vinden begint, in haar kielzog prins Hans en Graaf van Wesseland ( Jorge Verkroost) die ook achter de koningin aan zitten.

Recensie Frozen de Musical – een betoverend avontuur

De kleine Anna wordt vandaag gespeeld door Aysia-Mae Wijnaldum en zij windt het publiek meteen om haar kleine vinger met haar enthousiasme en timing. Knap gedaan van deze kleine dame. De kleine Elsa wordt gespeeld door Jenia Pekar en ook zij heeft zeker weten talent. Er vindt een mooie overgang plaats van de kleine spelers naar hoofdrolspelers Nienke Latten ( Anna) en Vajèn van den Bosch.
 
De decors in de voorstelling zijn werkelijk grandioos en met name het ijsdecor is een lust voor het oog. De onthulling hiervan tijdens het bekendste lied uit de voorstelling, ‘Laat het gaan’ is ontzettend mooi en indrukwekkend. Dit komt ook door Vajèn van den Bosch die de hele zaal omver blaast met haar krachtige stemgeluid. Kippenvel en eigenlijk geen woorden voor om dit goed te kunnen beschrijven, je moet het zelf ervaren. Wat moet dit geweldig zijn om te kunnen spelen en Van den Bosch geniet voelbaar van dit moment. Wat een talent deze vrouw! Het live orkest geeft dit alles nog iets extra’s, evenals de (licht) effecten die tijdens het nummer getoond worden. Dit geldt overigens tijdens de hele show. Muziek is gewoon mooier als het live gespeeld wordt!
Nienke Latten als Anna is zeker een geduchte tegenspeelster van Van den Bosch en maakt zeker niet minder indruk met haar stem en acteerwerk. Ze speelt een enthousiaste, ietwat naïeve Anna met een hart van goud. Mooie rol van Latten en prettige chemie tussen deze twee vrouwen. Gedroomde hoofdolspeelsters en beiden perfect gecast!
Voor Steven Roox en Mathijs Pater een zware taak tijdens de voorstelling, met name voor Pater die in de rol van rendier Sven in een pak op stelten staat en continue in plankhouding moet staan. Echt ontzettend knap want hij breng Sven echt tot leven. Dit geldt ook voor Roox, die de pop van Olaf gestalte geeft. Leuke rol en ook zeer knap gedaan!
Voor Tristan van der Lingen is de rol van Prins Hans op het lijf  geschreven. Hij past de rol van Disneyprins als een handschoen en laat horen vocaal goed tegenstand te kunnen bieden aan zijn tegenspeelster Nienke Latten.

Recensie Frozen de Musical – een betoverend avontuur

Frozen is een heerlijke musical, waarin je wordt meegenomen op avontuur in Disneystijl, leuk voor jong en oud! Met prachtige live muziek, grandioze decors en overweldigende technische effecten. Dat kunnen ze wel bij Disney. Allemaal zeer Hygge!

Kortom, ga zelf een kijkje nemen en waan jezelf even in de wereld van Elsa en Anna, laat je meeslepen in het verhaal van Frozen, met een ijzersterke cast en een ijzersterk ensemble, want zij maken de groepsnummers en de show helemaal af!

Recensie Frozen de Musical – een betoverend avontuur

Kijk voor meer informatie en kaarten op https://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/frozen 

Gezien 9 juni 2024 – Afas Theater Scheveningen