Buy website traffic cheap

Beleef ‘Het Spanje van Edwin Winkels’ nu in het theater

Foto Hilde Harshagen
Spanje is een land waarin hypermoderne treinen met 300 kilometer per uur door een woestijn
vliegen en stokoude boemeltjes een uur over 30 kilometer bergen en valleien doen. Een land waar de winkels tussen twee en vijf gesloten zijn omdat er gegeten en geru st moet worden en waar om acht uur ’s avonds iedereen op straat is. Een land waar populaire TV-programma’s drie uur duren en pas ver na middernacht eindigen, en dus de winkels de volgende ochtend pas om tien uur weer opengaan. ‘Spain is different ’ was de succesvolle slogan waarmee het land ooit toeristen begon te lokken.

Schrijver, journalist en correspondent Edwin Winkels woont en werkt er nu 35 jaar en is misschien wel dé Nederlander die het beste weet hóe anders Spanje is dan Nederland. Hoog tijd om zijn kennis, persoonlijke ervaringen, bijzondere ontmoetingen en vermakelijke anekdotes te delen tijdens een bijzondere theateravond. Een beetje op zijn Spaans: informeel en improviserend, alsof we aan de toog van een tapasbar een beetje staan te kletsen. De kaartverkoop hiervoor begint vandaag.

Mooie verhalen, beelden en muziek over beroemde inwoners, gekke gebeurtenissen, trieste en vrolijke ontmoetingen, overheerlijke gerechten. Over dictator Franco en Johan Cruijff, over Barcelona en De Put van de Monniken, over paella en hagelslag, over Picas so en Iniesta (hoewel, over de laatste misschien beter van niet), over spaghettiwesterns en scheldwoorden.

Edwin neemt het publiek anderhalf uur mee op een fascinerende reis door alle uithoeken van Spanje, soms met de vaart van een hogesnelheidstrein, dan weer met de lome traagheid van een boemeltje.

In maart 2024 is de voorstelling ‘Het Spanje van Edwin Winkels’ voor het eerst in de theaters te zien.
Meer informatie en kaartverkoop: