Buy website traffic cheap

Veenfabriek eert 75 jaar mensenrechten met extra voorstelling RECHT in Den Haag

Dit jaar bestaat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens tien jaar. In aanloop naar die viering speelt Veenfabriek op 8 december een extra voorstelling van RECHT in de stad van het Vredespaleis: Den Haag. RECHT is satirisch muziektheater over internationaal recht in de setting van een chique nachtclub.

Veenfabriek eert 75 jaar mensenrechten met extra voorstelling RECHT in Den Haag

RECHT
In een broeierige nachtclub niet ver van het Vredespaleis in Den Haag werken twee advocaten door. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bestaat 75 jaar en er moet een speech geschreven worden. Afgeleid door de drank die rijkelijk vloeit en het entertainment van de nacht, pogen de mannen de wereld rechtvaardiger te maken. Lukt het vanavond al het onrecht voor eens en altijd recht te zetten? 

75 jaar mensenrechten
De leden van de Verenigde Naties hebben de Universele Verklaring op 10 december 1948 aangenomen, zonder tegenstemmingen, maar met acht onthoudingen. Dertig artikelen die in heldere taal opsommen waar we het allemaal eens over zijn: we willen vrijheid, gerechtigheid. en vrede. Nu 75 jaar later is het belangrijk elkaar daaraan te blijven helpen herinneren.

Veenfabriek eert 75 jaar mensenrechten met extra voorstelling RECHT in Den Haag

Een klein feestje?
De thema’s die de voorstelling RECHT aansnijdt lijken met de dag relevanter: want valt er eigenlijk wel iets te vieren? Waarom is er nog altijd zoveel onrecht? RECHT is satirisch muziektheater over internationaal recht, een spannende mix van paaldans, mansplaining en maatschappelijk debat. Ter ere van het 75-jarig jubileum speelt Veenfabriek op vrijdag 8 december een extra voorstelling van RECHT in Korzo Theater Den Haag.

Veenfabriek eert 75 jaar mensenrechten met extra voorstelling RECHT in Den Haag

Nominatie
Roland Haufe en Phi Nguyen spelen de concullega’s, Nguyen werd genomineerd voor de prestigieuze Louis d’Or voor zijn rol. Uit het juryrapport: “Moeiteloos schakelt Nguyen van zelfingenomen zelfvertrouwen naar wroeging en compassie. Hij speelt trefzeker met ironie, wanhoop, lichtheid en ernst.”
 
Journalistieke werkwijze
RECHT is geregisseerd en geschreven door Joeri Vos. Hij doet altijd grondig onderzoek voor een voorstelling: voor De Lankmoedigen (2016) liep hij mee op de Intensive Care, voor KRANT (2022) op een krantenredactie. In aanloop naar RECHT woonde Vos zaken aan het Internationaal Strafhof in Den Haag bij en ging in gesprek met advocaten en rechters. Hij vroeg hen naar de praktische gang van zaken, maar ook naar hun idealisme en frustraties. Vos: “Ik probeer me altijd in te leven in degenen over wie ik schrijf.”

Voor de speellijst en tickets klik hier