Buy website traffic cheap


Door Peter Rombouts 

Op zondag 21 januari  2024 zal de Giselle van Het Nationale Ballet in de bioscopen over de hele wereld te zien zijn. Pathe Live was voor de Russische oorlog twaalf jaar lang de producent van de bioscoopseries van het Bolsjoj Ballet. Samen met Bel Air Media en Pathe Live is het nu de beurt aan Het Nationale Ballet om deze traditie voort te zetten. Natuurlijk is dat een geweldige erkenning en zegt iets over het hoge niveau van Het Nationale Ballet.

De Giselle versie van Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante is een geweldige start voor deze spannende samenwerking.  Olga Smirnova ( Giselle), sinds 2022 soliste bij Het Nationale Ballet, was al vele malen te zien in de Series van het Bolsjoj Ballet.  Dat geldt ook voor de Italiaanse Jacopo Tissi (Graaf Albrecht) die dit seizoen de overstap heeft gemaakt van het Bolsjoj Ballet naar Het Nationale Ballet. 


Zelf had ik de Giselle al live gezien dus dacht ik dat ik de bioscoopversie niet meer hoefde te bekijken. Wat ben ik blij dat ik op het laatste moment toch besloten heb om naar de perspremiére te gaan.
Wat een pracht verfilming. Het is of je als toeschouwer helemaal in de productie wordt gezogen. De emoties zo dicht op de huid gefilmd geven een extra dimensie. 

Een mijlpaal voor ons Nationale Ballet dat ze wereldwijd te zien zullen zijn. Daar kunnen we als natie alleen maar trots op zijn. Zeker in een tijd waar de PVV als grootst gekozen partij alle culturele subsidies wil stopzetten. 

Gezien 12 januari 2024 in Pathe City te Amsterdam

Lees ook: Recensie Betoverende Giselle van Het Nationale Ballet